sobota, 22 grudnia 2012

Ciasteczka owsiane z dżemem z czarnej porzeczki

Mówiłam już, że kocham ciasteczka owsiane? Oj, chyba tak, a kocham je tak bardzo, bo nigdy mi się nie znudzą. Za każdym razem można robić je inaczej lub wracać do swoich ulubionych. Przepis na ciasteczka owsiane znajdziecie tutaj. Jednak tym razem zamiast rodzynek i moreli tym proponuję dodać do nich dwie garście łuskanego słonecznika oraz ok. pół słoiczka dżemu z czarnej porzeczki. To właśnie ten dżem nadaje im wyjątkowy kolor i smak.


Ciasteczka owsiane ze słonecznikiem i dżemem z czarnej porzeczki






Ostatnio miałam bardzo mało czasu, by poblogować. W pracy przed Świętami było trochę bardziej stresowo niż zwykle i kiedy wracałam do domu, miałam ochotę położyć się spać i obudzić się 2 stycznia. Mam nadzieję, że teraz, kiedy nareszcie mam trochę wolnego, uda mi się to nieco nadrobić.

Wszystkim oraz samej sobie życzę dużo odpoczynku i miłego wieczoru!

2 komentarze:

  1. Witam,wygladaja pysznie a gdzie przepis???

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. http://ratunkuobiad.blogspot.com/2012/11/klasyczne-ciasteczka-owsiane.html - tutaj :) Należy tylko zamiast rodzynek i moreli dodać do ciasta dwie garście łuskanego słonecznika oraz ok. pół słoiczka dżemu z czarnej porzeczki. Proste, a naprawdę pyszne :)))

      Usuń